Pagini

duminică, 17 noiembrie 2013

Doua retete rapide de week-end

   Buna dimineata!

   Mi-am inceput aceasta minunata duminica cu o cafea fina cu lapte si cu o briosa cu gust de vanilie si fulgi de ciocolata...Sper ca si inceputul vostru sa fi fost la fel de placut.
   Ieri mi-am ocupat timpul cu o ciorbita "cu gust de copilarie" din legume si aripioare de pui. O sa pun reteta intr-o alta postare...cand voi face si poze...Oricum, a iesit senzationala.
   Apoi am facut niste aperitive - carnaciori inveliti in foietaj si alintati cu seminte de susan...Sa va spun cum ii fac eu... Am cumparat foietaj Bella - astea imi plac cel mai mult. Intr-un pachet gasiti doua foi. Eu am folosit doar una singura aseara pentru ca mi s-a parut suficient si am lasat-o la dezghetat. Nu incercati sa il dezghetati fortat pentru ca o sa va fie greu sa il folositi. Inveliti-l intr-un prosop de bucatarie si lasati-l deoparte sa se odihneasca. 


Apoi am cumparat cabanos. Am folosit 9 bucati. Fiecare bucata am taiat-o in 6 bucati cam de 2-2,5 cm. 


   Dupa ce foietajul s-a dezghetat, l-am presat putin cu sucitorul. Fac asta pentru ca nu vreau sa se umfle prea tare. Apoi l-am taiat in fasii inguste de 1-1,5 cm - fiecare fasie am taiat-o din nou in trei parti aproximativ egale. Si am inceput sa invelesc fiecare bucatica de cabanos in fasiile de foietaj. Dupa ce am invelit fiecare bucata, am pornit cuptorul sa se incalzeasca. In tava de la cuptor am pus hartie de copt si am asezat carnaciorii inveliti, unul langa celalalt, la o distanta potrivita. Ei se umfla si nu trebuie sa se lipeasca unul de celalalt. 
   Intr-un bol am batut cu furculita un ou si apoi, cu grija si cu ajutorul unei pensule speciale de patiserie, am uns fiecare bucatica cu ou. Si la final i-am mangaiat cu cateva seminte de susan. Pana acum, cuptorul se va fi incalzit suficient si deci, am bagat tava in cuptor, la foc potrivit. Coacerea nu dureaza mai mult de 15-20 de minute. Si, rezultatul final :


   Gustul este super. Combinatia dintre foietajul care are gust de unt si carnaciori merge perfect. Se potrivesc perfect ca si aperitive atunci cand ai musafiri sau chiar pentru un bufet suedez. Sunt aspectuosi si pot fi consumati atat calzi cat si reci. Daca aveti in casa unul-doi copii, garantat nu veti sti ce gust au reci pentru ca pur si simplu vor fi devorati :) 
   
   V-am spus ca mi-am inceput dimineata cu o briosa cu gust de vanilie si fulgi de ciocolata. Asa cum probabil v-ati asteptata, si astea tot home-made sunt :) Reteta nu v-o pot da pentru ca ieri am trisat putin. Am vrut sa fiu sigura ca ies asa cum trebuie si atunci am cumparat o cutie cu mix Muffins de la Dr. Oetker. In Cora, o astfel de cutie costa cam 7,60 Ron si contine o punga cu mix pentru briose, o punga de fulgi de ciocolata si 12 forme pentru copt. Mai este nevoie sa adaugati 2 oua, 75 ml lapte si 125 ml de ulei.
   Mod de preparare : Se iau formele de copt si se pun in tava speciala pentru briose. Sunt sigura, insa, ca pot fi puse si intr-o tava de aragaz pentru ca nu sunt foarte fragile si pot sustine compozitia. Se pune mixul pentru briose impreuna cu ouale, laptele si ulei intr-un bol si se amesteca cu mixerul la viteza mare timp de doua minute sau cu telul timp de 5 minute pana se obtine un aluat lucios. Din punga cu fulgi de ciocolata, opriti cam o lingura de fulgi pentru ornat, iar restul ii amestecati cu aluatul. Cu ajutorul a doua linguri, impartiti compozitia in cele 12 forme pentru copt. Simtindu-ma vinovata ca am trisat, am vrut sa le personalizez putin. Asa ca am pus intai o parte de aluat in forme, in mijlocul fiecarei briose am pus o visina (aveam unele in congelator), si apoi am acoperit cu restul compozitiei. Ca la fiecare prajitura, cuptorul este deja fierbinte si briosele mele minunate intra in cuptor. si...Voila...


   Cu toate ca poate ar fi trebuit sa folosesc o reteta traditionala de briose si nu una cumparata, va recomand mixul acesta pentru briose. Se face usor, nu ai cum sa dai gres, mai ales daca astepti musafiri, si poti sa il imbunatatesti si sa il adaptezi cum poftesti. Nu va mai spun ca langa cafeaua fina cu lapte din minunata mea dimineata de duminica, briosele s-au topit in gura...

   Sa aveti o duminica linistita!

Un zambet,
                 Sakura Wisdom.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...