Pagini

joi, 1 septembrie 2011

Unghiute - Step by Step II

   Va eram datoare cu o postare despre aplicarea unghiilor tehnice. Inceputul il gasiti aici.
   Diferenta dintre aplicarea tipsurilor si extensiile din gel nu este prea mare. Totusi o sa incerc sa dau explicatii in asa fel incat sa le intelegeti la fel de bine pe amandoua.
   Pentru tipsuri si extensii:  Ramasesem la pilirea unghiei pana cand se face continuitatea intre tips si unghia naturala, respectiv la prelungirea unghiei naturale peste sablon.

14. Aplic apoi un strat subtire de gel, care va constitui stratul de baza si care va mentine continuitatea intre unghia naturala si cea falsa. Se pot folosi geluri de mai multe feluri…gel de baza, gel de constructie si gel de sigilare. Eu folosesc gelul de baza atat pentru primul strat, de baza, cat si pentru constructie. Dupa aplicarea stratului de baza, gelul se intareste in lampa UV in 2-3 minute.
15. Aplic un nou strat de gel, pentru constructie. Il aplic in cantitate mai mare, nu doar o pojghita, pentru a forma unghia care este inca fragila.  Gelul este vascos si foarte usor de manipulat si de modelat…cam ca o plastilina mai moale…
16. In functie de modelul pe care il fac, curat sau nu unghia. In acest moment, dupa scoaterea mainii din lampa, unghia este lipiciasa. Curat, cu o solutie speciala,undegresant, surplusul de gel.
17. Apoi pilesc cu un buffer fin suprafata unghiei pentru a o aduce la acelasi nivel. Se poate intampla ca din cauza pozitiei mainii, gelul sa curga si sa faca tot felul de “cocoase”. Cu bufferul aduc suprafata unghiei la acelasi nivel. dupa aceasta operatiune aplic un nou strat de gel…foarte subtire, cam ca un strat de lac de unghii…din nou…mana in lampa UV :)
18. Apoi vine randul modelului. Pentru french, folosesc doua tipuri de gel: un gel alb natural sau unul alb imaculat… Nu folosesc sablon pentru french ci aplic gelul cu un instrument special pentru puncte care este foarte precis si ma ajuta sa modelez gelul asa cum vreau. Gelul alb imaculat arata ca o sticluta de lac de unghii si deci, il aplic exact cum aplic si lacul. In cazul in care nu fac french, aplic pur si simplu sideful,  stickere-le, paietele, florile sau orice alt model pe care vreau sa il fac,iar mana intra din nou in lampa UV.
19. Manichiura este aproape gata… mai pun un strat de gel, nu pe toata unghia ci pe portiunea de la baza gelului alb pentru a aduce unghia la acelasi nivel.
20. Dupa intarirea gelului, curat din nou surplusul si nivelez cu o pila fina sau cu buffer-ul.
21. Aplic gelul de finish pentru sigilare si luciu, mana intra la lampa UV si…cam asta e tot.
22. Pentru ca gelul sa nu se zgarie, aplic un lac incolor.
23. La final ingrijesc cuticulele cu ulei special (cu miros de piersica ;) ) si mainile arata perfect.

Etapele sunt aceleasi si de aceea nu o sa le repet. 

In urmatoarea postare, tehnica in imagini. Pana atunci...
                        Un zambet,                                                              
Sakura                                                     
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...