Pagini

sâmbătă, 29 octombrie 2011

Limbajul trupului - cum flirtam?

Ce facem si cum ne comportam atunci cand flirtam cu o persoana? - de sex opus, desigur :)
   Stiti cum se spune...totul a inceput cu o privire. Cam asa si este...de obicei, totul incepe cu priviri lungi de la distanta. Este felul oamenilor de a-si arata interesul unul fata de celalalt. O privire poate apropia sau poate respinge. Ochii pot spune foarte multe daca stim sa citim in ei. Daca o persoana prezinta interes, o vom atinti cu privirea pana cand exista contactul vizual. Apoi, va exista o privire ochi - in - ochi sustinuta cateva fractiuni de secunda, dupa care, de obicei, femeia va lasa privirea sa cada. Se poate imtampla si ca barbatul sa coboare privire atunci cand estista timiditate sau nesiguranta. Este un fel de joc al privirii care poate fi fascinant atat la barbati cat si la femei.

   Miscarile corpului sunt la fel de importante. Incep sa devina alerte...Incepem sa ne atingem parul, sa ne aranjam hainele, sa aplecam capul intr-o parte si sa ne indreptam corpul catre persoana care ne intereseaza. Ritualul flirtul continua cu zambete in coltul gurii, clipiri dese din gene, limba va atinge mai des buzele si, nu in ultimul rand, cu miscarile mainilor.
   Persoanele timide sau nervoase, nu sunt foarte mobile, asa ca orice pozitie ar adupta mainile lor, mereu aceasta va parea fortata. Primul lucru pe care trebuie sa il tinem minte este faptul ca mainile trebuie tinute la vedere. In nici un caz nu stam pe ele si nu le tinem intre genunchi. In general, persoanele care fac asta, o fac pentru ca ceilalti sa nu vada tremuratul mainilor. Tot aceasta pozitie poate trada o minciuna. Cel mai bine este sa tinem mainile pe masa, cu palmele orientate spre interlocurtor, cu degetele relaxate dar usor indoite in interior.
   Pozitiile "de pastrat" (sa spun asa), sunt cele in care bratele si palmele sunt relaxate si deschise, cu podul palmelor orientate spre persoana pe care vrem sa o cucerim. De preferat este sa nu incrucisam bratele, dar, asa cum Meg  spunea intr-un comentariu la postarea anterioara Limbajul trupului - cand mintim? bratele incrucisate pot semnifica doar o pozitie relaxanta si nu o pozitie defensiva. Dar, daca totusi atunci cand stam de vorba cu cineva la o cafea de exemplu, incrucisam bratele, este bine sa ne aplecam usor inainte, cu coatele sprijinite de masa, atunci cand mainile sunt relaxate si moi (dar nu este indicat sa ramanem mult timp in aceasta pozitie si nici sa nu strangem foarte tare bratele).
   Distanta pe care o pastram fata de persoana pe care vrem sa o cucerim este importanta, pentru ca poate afecta impresia pe care o lasam celuilalt. Cand intalnim pentru prima data pe cineva atractiv, dupa ce s-a stabilit un interes comun prin contact vizual asa cum am mentionat mai sus, recomandat este sa facem un al doilea contact vizual sustinut la o distanta de cel putin doi pasi, inainte de a ne apropia de persoana respectiva. La aceasta distanta se considera granita dintre zona sociala si zona personala. Daca raspunsul este pozitiv la aceasta privire de aproape, atunci ne putem apropia la o distanta de lungimea unui brat. Aici este considerata granita dintre zona personala si zona intima si daca ne apropiem mai mult, este posibil ca persoana sa simta disconfort.
   Aceste semnale nonverbale despre care v-am vorbit astazi sunt doar cateva pe care le putem observa atunci cand vrem sa stim clar daca persoana care ne intereseaza este, la randul ei, interesata de flirt.
   Din nou, sper ca informatiile v-au fost utile. Si, va reamintesc, desi corpul poate sa ne tradeze, este de preferat sa ne pastram simtul realitatii si sa nu judecam doar dupa semnalele transmise. Sunt foarte multe de spus pe aceste teme si, daca voi mai avea timp, o sa dezvolt si mai mult acest subiect pentru ca mie mi se pare unul chiar foarte interesant.
   
Un zambet,
                   Sakura.

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...