Pagini

luni, 3 octombrie 2011

Ultima idee de dulce...Placinta cu mere

    Dupa cum va spuneam, am lipsit destul de mult...dar nu mi-am pierdut ideile si acum, dupa mai bine de doua saptamani in care nu prea stiu nici ce am mancat si nici cu ce am trait, am reusit sa gatesc. Si prima idee care mi-a venit, desi trebuie sa recunosc faptul ca o planificam de vreo cateva zile, a fost placinta cu mere.

Ingrediente :
* un kg de mere - am ales unele nu foarte dulci si nici foarte zemoase
* zahar - in general e dupa gust si dupa dulceata merelor
* doua pliculete de zahar vanilat
* scortisoara
* foi de placinta


   Mai intai se pregatesc merele. Puteti sa le pregatiti dupa cum va este mai usor. Pot fi doar spalate sau pot fi spalate, taiate in sferturi si curatate de cotor. Dupa cum vedeti si in fotografii, le-am curatat si apoi le-am dat pe razatoare - daca aveti prin preajma un baiat priceput asa cum am avut eu, gatitul devine mai usor si mai placut :). Am ales razatoarea mare pentru ca e foarte placut sa simti bucatile de mere atunci cand mananci o bucata de placinta.

   Pasul urmator este calitul merelor. Intr-o cratita punem putin ulei, merele, zaharul si zaharul vanilat si apoi punem cratita pe foc. Amestecam din cand in cand sa nu se prinda. Cand aproape s-au terminat de calit, adaugam scortisoara. Le lasam apoi sa se raceasca.
   Intre timp, pregatim tava pe care o ungem cu ulei sau cu unt. Punem doua - trei foi de placinta pe care le ungem cu putin ulei. Dupa aceasta operatiune, punem compozitia de mere. Sfat: chiar daca vi se pare ca este putina compozitie, este de preferat sa o impartiti in doua parti cat de cat egale si, intre ele, sa puneti trei foi de placinta - la fel, unse cu ulei. Daca puneti toata compozitia, placinta nu va fi foarte legata si o sa o mancati cu furculita :) - asa cum ni s-a intamplat noua.



   Trebuie sa va spun ca e momentul sa pornim cuptorul pentru a se incinge.
   Dupa ce am terminat compozitia, deasupra placintei punem 3 foi, aranjate frumos, pentru a-i da si un aspect delicios. Punem putin ulei si ungem si foia de deasupra, facem cateva gauri cu o furculita si bagam la cuptor. Timpul de coacere este relativ...in functie de puterea cuptorului. In orice caz, focul nu trebuie sa fie foarte puternic. Cel mult mediu este suficient.


   Cu 10 minute inainte de final, o scoatem din cuptor si punem zahar deasupra.


   Asta este tot...cel putin cea pe care am gatit-o astazi a iesit delicioasa...
Pofta buna!


Un zambet,                                      
Sakura.                     

4 comentarii:

  1. chiar a iesit super. poate fac si eu una in curand ca vad ca in ultimul timp mi-am revenit din lene si m-am pus pe curatenie si gatit :D

    RăspundețiȘtergere
  2. @Liz: a iesit delicioasa si foarte aspectoasa...iar eu sunt foarte modesta acum ;) sa faci si sa vedem ;)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...