Pagini

miercuri, 26 octombrie 2011

Sibiu - Turnul Scarilor

   Ceea ce mi s-a parut absolut fascinant in Sibiu, este faptul ca fiecare cladire, fiecare turn, fiecare locatie pe langa care treci are o denumire si i se atribuie o bucatica de istorie. Este fascinant cum orice metru patrat din acest oras poate spune o poveste. Unde intorceam privirea ne aparea o istorioara. Din Piata Mare ne-am indreptat spre Podul Minciunilor si in partea stanga am dat de Turnul Scarilor.

    Am fost surprinsa sa vad cat de frumos poate sa apara orasul pe sub acest pasaj. Turnul reprezinta o constructie masiva din caramida pe fundatiile celui mai vechi element apartinand bisericii din secolul al XII-lea. Are un singur nivel, unde a fost amenajata o locuinta. Turnul are in partea de jos un pasaj care ajunge la scarile care fac trecerea intre Orasul de Sus si Orasul de Jos. Sa lamurim partea cu impartirea orasului Sibiu...




   Orasul de Sus a fost fortificat in totalitate in perioada cuprinsa intre anii 1330 si 1366 si este considerata partea istorica a orasului, inconjurata de o a treia centura de fortificatii.
   Orasul de Jos este partea cea mai veche a catatii si a fost locuita in special de mestesugari. Multe din strazile din zona poarta nume de bresle. Aici se gaseste si cea mai veche piata din Sibiu - Piata Dragoner - care a aparut in secolul al XIII-lea la intersectia a doua drumuri comerciale. Aceasta zona a orasului a fost fortificata in secolul al XV-lea, iar fortificatia a fost consolidata cu bastioane si turnuri noi in secolul al XVI-lea.
   Am reusit sa mai ating un punct al obiectivelor vizitate in Sibiu si sunt fericita sa pot impartasi cu voi aceste lucruri. Sper sa va fi fost de folos si sa va fi facut placere postarea aceasta.


Un zambet,                         
Sakura.                    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...