
Banalele ciuperci Champignon ar putea aduce, la randul lor, semnificative beneficii santatii. Cercetatorii au descoperit ca doar cateva soiuri de ciuperci au de 12 ori mai multa cantitate de L-Ergothioneine, un puternic antioxidant, decat germenii de grau si de patru ori mai mult decat ficatul de pui, considerate, pana acum, ca fiind cele mai importante surse.
Sperand ca informatiile v-au fost de folos, sa trecem la partea delicioasa a lucrurilor...
Dupa cum va spuneam, ni s-a facut pofta de ciuperci. Am luat cateva Champignon pe care le-am curatat si le-am asezat intr-o tava yena (aceeasi in care am facut si placinta cu mere ). In palariile lor am pus, la jumatate dintre ele, sare, iar la cealalta jumatate am pus branzica telemea proaspata de vaca. Apoi le-am bagat la cuptor. Intre timp...cat ciupercutele noastre se imprieteneau cu branzica si cu sarea, am pus intr-o oala o conserva de ciuperci feliate in putin ulei si apa si le-am lasat pret de 2 minute sa fiarba. Peste ele, am adaugat o punga de legume congelate (care contineau mazare, orez, ciuperci si cred ca si alte legume). Le-am lasat pe foc acoperite cu un capac, pana cand orezul si mazarea s-au fiert. Le-am pus in castronele si le-am servit cu maaaare placere :).
Va las sa salivati ;) Pofta buna tuturor!
Un zambet,
Sakura.